Projectcoördinator

PROJECTCOÖRDINATOR BOUW

Bij uitvoering van een bouw- of verbouwproject is een strakke planning, aanvoer van materialen en toezicht op de werkzaamheden van groot belang voor de voortgang. Een projectcoördinator in de bouw wordt daarom aangesteld om dit proces zo goed mogelijk te bewaken. Als het ware ziet hij of zij de voortgang van het project, bewaakt de planning en stuurt bij waar nodig. Met een goede projectcoördinator voor bouwprojecten aan uw zijde weet u zeker dat de voortgang van uw project bewaakt wordt. Benieuwd naar de rol die Transformée als projectcoördinator voor u kan vervullen? Hieronder vertellen wij u graag meer over onze werkzaamheden en ervaring.

Wat doet een projectcoördinator in de bouw?

Projectcoördinators zijn doorgaans een laag tussen het management, de uitvoerder of aannemer en de vakmensen op de werkvloer. Wanneer er in die bovenlaag besluiten worden genomen is het belangrijk dat deze ook nageleefd worden op de bouwwerf zelf. Bij besluiten kunt u denken aan de voortgang, toestroom van bouwmateriaal of het aanhouden van een bepaald tijdsverloop en of planning. Een projectcoördinator in de bouw bewaakt dit proces en draagt bij aan een vlekkeloos verloop van het project. Ook dient hij of zij als een adviseur of sparringpartner voor bouwtechnische vraagstukken die gedurende het project voorkomen.

Projectcoördinator in de bouw inschakelen

Uiteraard is het inschakelen van een projectcoördinator in de bouw geen verplichting. Expertise van een coördinator wordt dan ook meestal ingezet bij renovaties of bouwprojecten van een grotere omvang en die meerdere maanden in beslag nemen. Hierbij is het de taak aan de projectcoördinator om de bouwwerkzaamheden, waar vaak meerdere communicatielagen, materialen en bedrijfstakken samen komen, in een goede richting te leiden. Want u begrijpt: op een bouwput kan het een drukte van belang zijn. Het is dan, zeker ook met het oog op veiligheid, noodzakelijk dat iedereen weet waar hij of zij mee bezig is.

Veilig bouwen

Zoals we hierboven al even benoemden kan ook veiligheid een belangrijke taak zijn van de projectcoördinator. Niet verwonderlijk: want bij een bouw- of verbouwproject staat veiligheid hoog in het vaandel. U en uw medewerkers moeten immers in een zo’n veilige of schoon mogelijke omgeving werken. Maar dat is niet het enige waarvoor u Transformée kunt inschakelen. Wij zorgen ook dat de algehele veiligheid van het pand bewaakt wordt tijdens het bouwproces en dat alle voorschriften strak nageleefd worden.

Bouw beter met projectcoördinatie van Transformée

Transformée heeft zich inmiddels als een ervaren deskundige bewezen op het gebied van projectcoördinatie bij grote opdrachten van bekende opdrachtgevers. Maar dat betekent niet dat wij uitsluitend werkzaam zijn voor grote namen. Ook wanneer u als aannemer of particulier op zoek bent naar een projectcoördinator om uw klus te begeleiden en de voortgang ervan te bewaken, kunt u zeker aankloppen bij Transformée. Benieuwd of wij elkaar van dienst kunnen zijn? Neem dan vandaag nog contact op via onderstaand contactformulier; we gaan graag met u in gesprek!

Kunnen wij u ergens mee helpen?

471