Flexibele huisvesting: hoe gaan we te werk?

Flexibele huisvesting door Transformée

Het inrichten van een bedrijf of bedrijfsruimte is een klus waar u als ondernemer mogelijk hulp of advies bij kunt gebruiken. U heeft het immers te druk voor andere zaken. Toch is een goede invulling en flexibele huisvesting van uw bedrijf erg belangrijk. Flexibele huisvesting is het vermijden van grote, logge kantoorgebouwen, winkel- of ander soort bedrijfsruimtes die grotendeels leeg staan. Het zo flexibel mogelijk inrichten van een bedrijfsruimte, ook met het oog op de toekomst en duurzaamheid draagt bij aan een betere invulling van de werkruimte en het pand. Op die manier kan er ook ruimte gecreëerd worden voor andere zaken. Benieuwd? Lees hieronder meer over flexibele huisvesting en hoe het uw bedrijf kan helpen.

Optimaal bedrijfsruimte benutten

Een bedrijf is altijd dynamisch en verandert voortdurend intern of extern. Of dat nu negatief of positief is: het is normaal dat er binnen een kantoor of bedrijf groei of krimp is. Een flexibele huisvesting is dan belangrijk om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Wanneer u overgaat naar een flexibele huisvesting overgaat, kan dit kan afhangen van de bedrijfsvoering of de structuur die gehanteerd wordt. Ook als besloten wordt om het bedrijf te reorganiseren vraagt dit om een herziening van de beschikbare ruimte. Hoe wordt deze ingevuld? Hoeveel personen komen er te werken? Ook in het geval van winkelruimte is flexibele huisvesting belangrijk om de producten zo optimaal mogelijk te laten zien aan de klant en de ruimte zo goed mogelijk te benutten.

Flexibele huisvesting en duurzaamheid

Duurzaamheid gaat een steeds prominentere rol spelen bij flexibele huisvesting. Vastgoed in de vorm van bedrijfsruimtes of kantoren die qua duurzaamheid achterblijven, zullen op termijn vervallen tot kansloos vastgoed. Op tijd verduurzamen gaat op de korte termijn weliswaar ten koste van het rendement, maar zal op de lange termijn bruikbaarheid en toepassing van het pand ten goede komen. Door flexibele huisvesting met het oog op duurzaamheid wordt de afwaardering van vastgoed voorkomen of beperkt. Goed advies daarbij is belangrijk om uw bedrijf toekomstbestendig te maken en vervolgens ook te houden. Schakel daarom een expert in die u en uw bedrijf op weg helpt.

Wanneer schakelt u Transformée in?

Bent u of uw bedrijf op zoek naar een nieuwe inrichting of herbestemming van uw kantoor of winkelruimte, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Dan is het een goed idee om het advies en ervaring van Transformée met dit soort vraagstukken in te schakelen. Ook als u met herbestemmingsvraagstukken of een totale analyse van uw ruimtebehoefte als bedrijf wilt, is Transformée de ideale sparringpartner. Wij staan u bij met een scherp en passend advies, zodat u uw bedrijf zo optimaal kunt huisvesten met het oog op de toekomst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het online contactformulier.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

471